huidige stelling

Op de Meeting Point pagina kunt u stellingen poneren, reageren op berichten van anderen, vragen voorleggen aan deskundigen, met elkaar in discussie gaan, kunnen startende ondernemers vragen stellen en anderen hen van dienst zijn, kunt u uw ongenoegen over van alles en nog wat spuien, enzovoorts.

Vloerenplein ziet uw reacties met spanning tegemoet.

De woonbranche heeft een paar zware jaren achter de rug. Wat komen gaat is grotendeels een kwestie van raden. We vertellen u niets nieuws. De verwevenheid met de haperende nieuwbouw werkt negatief door. De consument heeft bijzonder weinig vertrouwen in de economie en in zijn eigen financiën en is maar mondjesmaat bereid om zijn geld in de winkel te besteden. Dat wil zeggen: als gemiddelde voor alles en iedereen. Er zijn ook detaillisten (misschien wel twee of drie van de tien?) die nog regelmatig een mooie omzetplus uit het vuur weten te slepen. Die hebben hun zaakjes klaarblijkelijk dus tijdig op orde gekregen.

De stelling luidt: De goede ondernemers trekken momenteel naar zich toe wat de minder goede ondernemers prijsgeven en zo hoort het ook.

Reacties (3)
 
 
 
Geluk gehad
3 donderdag 11 juni 2015 14:24
Administrator
 
Geachte lezer, de ondernemers die hun zaak op tijd in orde kregen hebben veel geluk gehad, omdat in hun werk-, woon- en leefomgeving meer gebouwd werd. Heeft dus niets te maken met goed en of beter.

Gijs van Harskamp, oud-vertegenwoordiger Interfloor
 
 
 
Iets creatiefs
2 donderdag 11 juni 2015 14:24
Administrator
 
De tijden van weleer komen nooit meer terug. Winkeliers zijn sinds de crisis van 2008 druk doende geweest elkaar kapot te concurreren op prijs. Dus (1) stoppen met afprijzen! En (2) stel je in op een toekomst met internet. En (3) verzin iets creatiefs in plaats van te klagen. En (4) wees ergens de beste in. Veel succes.

T. Schaap
 
 
 
Meters
1 donderdag 10 september 2009 14:53
Administrator
 
Dat mag dan wel zo zijn, maar waarom waren er ook alweer zoveel vierkante meters winkelvloer bijgekomen de voorbije jaren?

Rien van der Kuilen